Divi basis: wat is Divi?

by | 22 mei 2024 | Divi tips

In WordPress geen website zonder thema

Elke WordPress website draait op basis van een thema. Het thema bepaalt hoe een pagina of bericht er uitziet; de stijl en de lay-out. Vaak zijn er binnen een thema nog talloze opties om de stijl en lay-out naar wens aan te passen. Thema’s of themes kun je laten bouwen door een webdeveloper, maar je kunt ze ook kant en klaar kopen bij diverse aanbieders. Divi is een thema dat je kunt kopen bij Elegant Themes.

Wat maakt Divi zo aantrekkelijk?

Dat ik Divi vaak gebruik en dat ik erover blog geeft wel aan dat ik grote fan ben. De kracht van Divi – vind ik – zit met name in de flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en toekomstbestendigheid.

 

Flexibel

Divi biedt geen vaste of standaard lay-out waar je ‘het mee moet doen’. Divi biedt een page builder waarmee je elke gewenste structuur kunt bouwen, in elk gewenste stijl. In de loop der tijd kun je je pagina’s dus gewoon blijven aanpassen, zonder van thema te hoeven wisselen. En mocht je geen tijd of inzicht hebben om zelf een ontwerp te maken, dan kun je kiezen uit tientallen kant-en-klare ontwerpen van Divi.

Flexibel is Divi ook in de zin van aan- en uitzetten van bepaalde onderdelen op je webpagina’s en ELK element kun je anders instellen voor tablet en mobiel.

 

Gebruiksvriendelijk

Met Divi werk je gewoon aan de voorkant van je website! Alles wat je bouwt en aanpast zie je direct voor je neus veranderen. Hoe fijn is dat! En het scheelt je bovendien veel tijd, doordat je niet steeds hoeft op te slaan en te schakelen.

Snelle Aanpassingen

In Divi kun je ontwerpinstellingen aanpassen over meerdere modules (onderdelen) tegelijk! Stel je wilt alle kopjes in een bepaalde sectie in een andere kleur, dan pas je dit in één keer aan voor alle modules in die sectie.

Bouwen met Divi gaat ook snel, omdat je pagina’s, maar ook onderdelen van pagina’s kunt hergebruiken. Je slaat ze op als template / lay-out en hergebruikt ze vervolgens op een nieuwe pagina.

Toekomstbestendig

Met Divi kun je jarenlang door. Enerzijds, omdat je met de Visual Builder je ontwerp kunt blijven aanpassen en anderszijds, omdat de makers Divi altijd blijven ontwikkelen en het thema veilig houden. Het thema is wereldwijd een hit en er zijn wekelijks/maandelijks updates. Je hoeft dus niet bang te zijn voor slecht onderhoud of uitfasering.

 

Compleet

Als ik een website bouw met Divi, heb ik nauwelijks andere plugins nodig. Met de bouwstenen van de Visual Builder kun je teksten, afbeeldingen, lettertypes, filmpjes, knoppen, animaties, nieuwsbrieven, social media, blogs, sliders, enz. gemakkelijk combineren en vormgeven.