Formulier met Divi

door | 24 januari 2018 | Divi tips

Contactformulier

In de Divi opbouwfunctie, oftewel de Divi Page Builder, zit een module “contactformulier”. Tot voor kort was het ook min of meer alleen geschikt als contactformulier. Maar met de nieuwe veldtypes die Divi heeft geïntroduceerd, kun je nu ook complexere vragen formuleren.

Soorten velden

Behalve een kort invoerveld, een tekstblok en een e-mailveld, kun je ook checkboxes, keuzerondjes (radio buttons) en vervolgkeuzemenu  (dropdown) gebruiken.

Velden toevoegen

Als je een contactformulier aanmaakt (module toevoegen) staan er standaard deze drie velden. Je kunt ze desgewenst verwijderen en zelf nieuwe toevoegen. Let wel: een e-mail veld is verplicht, anders kan het formulier niet verzonden worden. (Want dan is er geen afzender.)

Als je een nieuw veld toevoegt, vul dan in:

  • id: een korte logische term, nodig voor de tekst in je e-mail, zie onder
  • titel: de benaming zoals te zien is op je website

Bevestigingsmail

Bij patroon bericht kun je invullen wat de klant/bezoeker te zien krijgt in zijn/haar bevestigingsmail. Wat de klant invult in de velden kun je in nette zinnen verwerken. De veld-id’s zet je tussen twee keer %%. Bijvoorbeeld:

Conditionele logica

Sinds kort kun je nu ook velden onzichtbaar maken als ze nog niet van toepassing zijn. Stel je hebt 2 opties. Bij optie A laat je vraag 1 zien en bij optie B laat je vraag 2 zien. Zie mijn filmpje voor een voorbeeld:

Vraag ‘Ga je deze zomer op vakantie’ is een ‘gewoon’ veld met radio buttons. Als je op ‘ja’ klikt, dan verschijnt de vervolgvraag over accommodatie. Aan de achterkant bij de instellingen van het veld ‘accommodatie’ ziet dat er zo uit:

Voorbeeld

Ik heb een voorbeeld contactformulier gemaakt met daarin alle verschillende veldttypes. Onder kun je het formulier uitproberen.

En zo ziet dat er dan uit in de mail. Probeer het maar eens met het formulier hieronder.

Divi testformulier

Checkboxes

Keuzerondjes

Tip! Stuur je klant na het invullen van een formulier automatisch naar een leuke pagina.

Recente Divi tips

Divi lettertype aanpassen

Stel, je wilt de lettergrootte van je webteksten groter maken of het lettertype veranderen. Dan hoef je gelukkig niet al je pagina's aan te passen. Via de 'Systeemaanpasser van het thema' of 'Theme customizer' (Engels) kun je typografie instellingen in één keer voor...

Divi Themabouwer

In oktober 2019 heeft Divi de Theme Builder / Themabouwer gelanceerd. GEWELDIG! In het kort betekent het dat je nu zelf de lay-out kunt bepalen van menu header, footer, categorie- en andere archiefpagina's, berichten, zoekresultatenpagina en je 404 pagina. Het is zo...

Divi kolom opties

Nieuwe kolom opties in de Divi builder Sinds update 3.25.12 worden kolommen in de Visual Builder beschouwd als onderdelen / kinderen van een rij. Kolommen kon je altijd al apart opmaken, maar nu is dat beter zichtbaar in de instellingen van een rij. Je kunt de rijen...