Divi tips

Tips & tricks voor de doe-het-zelver

Ik heb een aantal jaar geleden veel praktische blogs geschreven over hoe je met Divi kunt werken. Maar Divi verandert sneller dan ik kan bijhouden. Het is op zich een goede zaak dat Divi niet stilstaat met ontwikkelen. Tegenwoordig tref je (op de Nederlandse vertalingen na) bijna nooit meer bugs aan en de updates zijn minder frequent nodig.

De Visual Builder werkt nog steeds zoals in het begin. Er zijn vooral extra ontwerpfuncties aan toegevoegd en de laatste grote toevoeging was de AI tool om desgewenst content te laten genereren. De volgende stap komt in het fundament van Divi, waardoor de hele tool supersnel en efficiënt zal gaan werken. En dat komt ten goede aan de laadsnelheid van alle Divi websites.

Kijk gerust in mijn oude blogjes. Maar als je actuele handleidingen wilt zien (met filmpjes) dan kun je beter kijken in de documentatie van de makers van Divi.

Of wil je liever 1-op-1 uitleg, toegespitst op jouw eigen situatie, dan kun je me bellen voor Divi les.

En wil je helemaal niet zelf met Divi bezig zijn, maar wel een website nodig hebben, dan maak ik die natuurlijk ook graag voor je.

Divi kolom opties

Nieuwe kolom opties in de Divi builder Sinds update 3.25.12 worden kolommen in de Visual Builder...

read more

Afbeelding of tekst aan de onderkant van een kolom plaatsen

Standaard worden plaatjes of tekst aan de bovenkant van een kolom getoond. Maar soms wil je objecten juist allebei aan de onderkant uitlijnen. Bijvoorbeeld als je een staand en een liggend beeld naast elkaar wilt laten zien, met de basis aan de onderkant. In deze Divi Tip laat ik zien hoe je dit met twee simpele handelingen voor elkaar krijgt.

read more

Website op de schop – hoe pak je dat aan?

Op een gegeven moment denk je: mijn website ziet er ouderwets uit. Je kijkt beter en ziet steeds meer dingen die je wilt veranderen. En als je dan eenmaal begint, blijkt het toch wel veel werk te zijn of is het toch nog steeds niet wat je wilt. Hoe voorkom je dat je verzandt in een mega-verbouwing van je website?

In deze Divi Tip vind je een plan van aanpak voor een grote onderhoudsbeurt op je website.

read more

Kolommen gelijke hoogte geven

Heb je blokken naast elkaar staan die niet mooi uitlijnen, die niet even hoog zijn en stoor je je daar aan? Divi heeft een hele simpele oplossing die in de meeste gevallen helpt. Lees mijn Divi Tip als je de oplossing wilt zien.

read more

Afbeelding met tekst erover bij hover

Wat nu als je tekst over een plaatje wilt zetten, maar niet meteen zichtbaar. De tekst moet pas tevoorschijn komen als je er met de muis overheen gaat. Of op mobiel, als je erop klikt.

In deze Divi Tip leg ik uit hoe je dit met slechts 1 Divi module voor elkaar krijgt zonder extra css code.

read more