De essentie vertel je met beelden

Natuurlijk gebruik ik teksten op mijn website om duidelijk te maken wat ik te bieden heb. Maar ik weet bijna zeker dat je eerst de opvallende kleuren en illustraties zag voordat je ging lezen.

 

Waarom beelden?Portfolio visuals

De essentie vertel je met beelden

Natuurlijk gebruik ik teksten op mijn website om duidelijk te maken wat ik te bieden heb. Maar ik weet bijna zeker dat je eerst de opvallende kleuren en illustraties zag voordat je ging lezen.

 

Waarom beelden?Portfolio visuals

Waarom beelden op je website?

Illustraties versus foto's

Vaak heeft een website foto’s nodig. Die ondersteunen de omliggende teksten. Ik kan je doorverwijzen naar een paar goede fotografen. Maar sommige onderwerpen lenen zich niet voor foto’s. Bijvoorbeeld als het onderwerp heel abstract is of omdat er nog geen foto’s van het product gemaakt kunnen worden.

Wanneer kun je beter foto’s op een website plaatsen?

 • wanneer je toepasselijke, samenhangende en professionele foto’s hebt
 • wanneer je aanbod heel visueel is
 • wanneer je fysieke producten verkoopt
 • wanneer je zakelijk wilt overkomen

Wanneer kun je beter illustraties op een website plaatsen?

 • wanneer je een duidelijk, herkenbaar kleurschema wilt gebruiken
 • wanneer je een stijl zoekt die niet met foto’s is uit te drukken
 • wanneer je vaak nieuwe of andere beelden nodig hebt (illustraties kunnen gemakkelijk worden hergebruikt en aangepast)
 • wanneer je rust en samenhang op je website en je blogs wilt
 • wanneer je verschillende composities/ontwerpen wilt gebruiken voor desktop en mobiel
 • wanneer je abstracte begrippen wilt uitbeelden (iconen, visual notes)
 • wanneer je iets wilt uitbeelden wat er (nog) niet is
 • wanneer je met humor wilt communiceren

Visuals die je website de juiste sfeer geven zijn bijvoorbeeld illustraties, iconen, visual notes, dividers, patronen, infographics.

Zoeken naar de juiste sfeer

Wat denk je dat ik met Divisuals.nl wil uitstralen? Ik wil iets van mezelf laten zien, want dan weet mijn klant wie hij/zij voor zich heeft. Tekenen is mijn belangrijkste uitingsvorm, dus illustraties moesten er zeker op. De duidelijke, felle kleuren staan niet alleen voor de kleuren van Divi, maar ook voor passie, emotie en lef. De beweging in beelden en knoppen betekenen voor mij ontwikkeling.

Hoe beter je weet waar je voor staat (als bedrijf) hoe beter ik daar een sfeerbeeld bij kan creëren. Daarom besteed ik tijdens een brainstormsessie veel aandacht aan het helder krijgen van jouw (jullie) waarden, doelen en doelgroepen.

Wil je met mij praten over jouw uitstraling en gewenste imago en/of wil je beelden door mij laten maken?

Verschillende composities voor grote en kleine schermen

Banner voor desktop

Banner voor mobiel

Banner voor desktop

Banner voor mobiel

Portfolio Visuals

Beelden geven woorden meer betekenis